12.6.11

Sebab Tak Suka Duduk Dalam Wad

HAHAHAHA! ni Based on experience aku la duk dalam wad ni ha....
bukan apa la kan..tp aku nak cakap sikit la....pasal Sebab aku tak suka duduk dalam wad......
mcm2 laaa jadi kt aku lpas aku masuk wad..aishh.. =_=
Hidup aku mcm 77% laa berubah after aku masuk wad...ahahah! mcm2 pengalaman LUCU pon ada gak...ahahah ! nak tahu? jap..aku nak try ingat balik apa yang aku da buat dulu tym aku kat dalam wad....
tym tu tambah2 lagi aku x sedar..HAHAHA!

Nak aku Cakap dalam point2 or just cakap macam dalam karangan? tp kan.kalau aku cakap dalam karangan,,korang tengok pon ngantuk kan? hahha! ok la..aku tulis dalam bentuk senarai ..OK

SEBAB 1 
ok..sebab yang 1st aku xsuka duduk dalam wad sbb kan..korang mmg terkongkong la bila duk dalam wad..korang mesti ikutttt je apa yg Doc Suruh.Nurse suruh..xleh nak wat sesuka hati korang je..ye la..kan korang pesakit.ahahah! tp.based aku pnya penglaman..walaopon aku tahu aku ni pesakit...tp still gak nk buat mcm2..xdengar ckp..biasalaa.bila dah duk dalam wad..mcam2 kita nak .tp xleh..just kna duk baring atas katil je la.aish

SEBAB 2
Ok la kan..lepas je korang masuk wad kan..korang kena kongkong macam anak dara sunti..kena kurung dalam umah..HAHA! ...xleh nk wat pape...lagi teruk dari anak dara yang kna kurung,,,kalau yg teruk2 tu...patah kaki ke? xleh nk gerak lgsg..lagi la...kna baringgggg je =_= .... lau baring je xpe...tp ni siap kena IKAT lagi kt katil..sebab apa? sebb korang mcm da org GILA duk BISING2 dlm wad..sbb apa jd mcm tu? sbb korang merempit.pecah kepala..ahahah! so kna la mcm tu..so jgn la nk MEREMPit sgt ok..kan nnt kna ikat dlm wad...abes semua org menyampah..aku sendiri pon menyampah an org yg mcm tu tym aku dlm wad..ahahah! aku ni kira ok la skit.walupon duk merapu2.xdalaaa smpi maki2 mak ke apa. =_= ....jd gyla skit je..(aku bukan rempit,mangsa je) :P hehe..

SEBAB 3 
Ok.then lepas korang kena ikat mcm orang gila tu..korang Konfom duk stresssss je..HAHA! mmg la.....korang akan stress....especially lpas korang da sedar dari perangai korang yang ntah pape tu...lagi lama korang dalam wad..the more u stress! HAHA! ...ye la..aku penah ase la...aku ni accident..truk gak...aku ni bukan kna ikat kat katil ke apa..cuma aku ni LEKAT kat katil..sbb ada wayar sedut kt blkg aku... (blkg aku koyak,sbb tu aku accident)


SEBAB 4 
OK...next..lepas korang streess duk dalam wad..korang akan rasa Bohsan~ (bosan/boring/etc) huhuhuh..part yg ni laaa plg aku tak tahan.....part ni laaaaa yg boleh buat aku jd gila balik..yg sblm ni gila2 dah...bila da ok...nk jd gila balik lpas aku da bosan sggt duduk terlentang dalam wad..huhuh...korang mesti rasa sendiri la...ye la...kalo korang dtg melawat aku dlm wad pon..duk 5minit pon da nek Boring kan? yg aku ni..50hari duk dlm wad.....korang nk cakap apa? lagi BORING GILA2 laa =___= ..... heee
minta jauh laaa dri masuk wad ok..korang jaga la diri elok2 ...elak dri msuk WAD..hhuhu...xyah ckp laa ada TV ke...Laptop ke...Astro ke.. MCd/KFc/Pizza ke...ttp akan boring,,sbb korang xbebas,,huhuhu........

SEBAB 5
Bila masuk je duduk dalam wad....korang akan mesti confirm sure sahih akan Susah kan orang lain..SEYES btul aku cakap ni..sbb nye...aku ni......mak aku da terpaksa duduk dalam wad skali jaga aku..sbb apa? sbb aku xsedar kan diri duk MENGGILA...huhu..Kesian mak aku.... kna jaga aku..sabar an karenah GILA aku..yang tak terkawal oleh aku sendiri.aku xsedar/xingt apa2 pOn tym tu..mcam2 la...peristwa lucu yg xleh blah.ngorat ank dara pesakit lain..ahahah! cp dapat No tepon lg..FEuwwhh.ahahahah! Gylaa laa..hahah! lpas2 je aku sdar dri GILA..tgk2..ada no dlm pon aku..aku xingt pon no sapa..ahahah! lawak gler...then siap ngorat nurse..dah la muda2 cun seyhhh.ahahahh! budak2 praktikal semua nya.HAHA! ...aku dgn gila Xsedar apa nye...duk Menggedik dgn nurse2..ahahaahh! GILA...


Pengajaran nye :
pengajaran nya korang jaga diri korang leklok la K..jangan nk merempit sgt la k..yang nk jadi drifter jalanan tu pon..jgn la nk jadi drifter sgt.ok....drive safely....Ingat orang yang tersayang ok ! xD .... citer pengalaman dari aku...huuhuHuhu! ....walaupon agak xbtul skit sebab2 aku ni....tu je la aku nak cakap.pengalaman cter aku.byk lg kalau nk di ikut kan..tu je yg aku mampu nk cter.nnt ada lg..aku post entry baru la K..sbb sekrang ngah frust Kelantan kalah~ heeeeee.. OK! chill! xD 



tym aku dalam wad...mcm apa je..





7 comments:

Ain Marhan Muhamad said...

hahah !
hariez hariez. mengorat anak dara orang lain ye?

aHmaD haRieZ FuzeIN said...

HAHAAH! ..alaaa..tym aku xsedar laa ain =_= ..biasa la.mmg mcm tu pon kalau org bila da accident sakit kepala..jd mcm ni la..normal2..ahahah! :P aku ni kira da ok laa sgt.. ehheehe syukur la aku pnjg umur..ahaah! tp kan...anak dara org tu..da jd tunang org lerr =_= hahaha! skrg da kahwin da...aku still ada nombor dia lagi.ahahha!

ag dzuladzeezy said...

ilex...
o still remember kita penah chat masa dalam wad lu...hehe...

Ieda Sefie said...

get well soon :)

aHmaD haRieZ FuzeIN said...

bro Dzul : haha! yeah..ingt2..aahahah! sakit jiwa ooooo...hahaha!

ieda Sefie : Alhamdulillah da sihat =D ...hehehe... ni kisah setahun yang lalu =D

Ieda Sefie said...

ingatkan baru je. haha. btw, len kali hati2 :)

aHmaD haRieZ FuzeIN said...

hehe..masih boleh di kira bru la jugak kot..hehe
em...ok..InsyaAllah... bnda ni bukan kita nak pon kan.hehe