2.11.11

| Himpunan Untuk Menuntut Sebuah Litar LUMBA |



Seramai 200 orang NGO mengadakan demontrasi dari Jalan Penang, Komtar dan 

Lebuh Pantai Pulau Pinang bagi menuntut kerajaan DAP membina litar lumba

 motosikal. Foto: Ramdzan Masiam (31/10/11)

EHEM2...komen aku la kan...apa yang dorang buat ni sepatut nya di beri perhatian la....sebab apa yang dorang minta tu ada lah btul & elok..bukan benda yang x elok pon..dorang menuntut agar kerajaan negeri membina sebuah litar untuk mereka berlumba...niat mereka bagus sebab dengan cara ini je la....kes-kes rempit jalanan dapat di kurang...

actually,kes merempit di jalan tu berpunca daripada "tiada nya tempat untuk mereka berlumba"..bukan nya salah nak berlumba..elok gak pon sebab ia termasuk dalam kategori berSUKAN an...sepatut nya kerajaan menyedia kan la litar untuk berlumba...tapi kena ingat..kalau da buat tempat berlumba pon jangan la harga untuk menyewa litar tersebut mencecah puluhan RIBU~~ macam litar sepang....tu pasal sekarang kat selangor GEJALA REMPIT mASIH samaa jeee berleluasa....wlaupon da ada tempat RACE,tapi dorang x mampu..kenapa perlu beribu2 sedang kan benda tu x pon sampai seribU~ gila ke apa ==' 

dulu seperti mana korang tahu..kat shah alam da ada litar lumba mOTOR..tapi kerajaan tutup litar tu atas sebab nak buat yang lagi modernnn N BARU cantik..
then bila siap yang baru cantik "litar sepang" uh~ xdpt gak dorang nak sewa.. 
GILA MAHALL~~ haktuihh laa~~ .....

so AKu bersuara ni...hOPE kerajaan mampu menyedia kan LITAR yang MAMPU SEWA oleh semua golongan x kira miskin atau yang kaya.....mampu atau x mampu~ 
selalu nya yang race2 tepi jalan ni....dorang mana mampu nk bayar berpuluh2 ribu untuk race dalam litar..dulu kes REMPIT xda pon ..tetapi setelah penutupan LITAR tuH~ terus menjadi2 jadi kes rempit kat area selangor(malaysia la especially) ni~ haiyaaa.minta di beri pertimbangan la..

MOHON DI BINA SATU LITAR..

Alhamdulillah sekarang ada satu GROUP motosikal yang sedang berusaha untuk menjaya kan misi ini...dengan mengurangkan gejala mat rempit daripada kian berlaku...iaitu ARC ( alternative riding Club) ..InsyaAllah usaha mereka akan berjaya...
Amin Ya Allah...


1 comment:

Farah Amira said...

aku tag kau. :D
http://melankolikhatiaku.blogspot.com/2011/11/tagged-by-my-sweetheart.html