3.7.11

Apa Jadi Kat Facebook Kita Apabila Kita Mati?

~>..<'~

ehem...tergerak hati aku nak tulis pasal benda ni... Fiikir2 balik...betul jugak kan,apa jadi kat account facebook kita?  yang penting,account facebook kita tak ikut kita mati jugak kan? account still je ada..huuuu...tak terfikir ke? gambar2 SEKSi HOT korang tu... dapat dosa.. :O kan? dapat dosa tauu korang duk tayang2 BODY korang Yang Boleh di kata kan SESKi...zzzzz! korang cakap, "alaa,tutup je pon aurat! "
ye...mmg aku x nafi kan..korang memang tutup aurat..tapi salah nye..korang PEGI BALUT aurat korang...
apa beza nye? bentuk ttp terserlah kan? zzzzz ..so xda laa alasan lg... aku tahu korang HOT/cantik/menawan gitu..tapi tempat nye x sesuai nak tunjuk kt orang OK! =_= ni aku ada jumpa satu artikel pasal benda ni.,,aku copy paste kt sini..nak berkongsi.. :


gambar hiasan ntah aku dapat dari mana..


ARTIKEL :

Assalamualaikum..
satu peringatan sebenarnya untuk muslimin dan muslimah semua

mari kita renung-renungkan bersama
fikir-fikirkan bersama
...jika satu hari nanti kita mati,
akaun facebook ini hanya kita yang tahu password
hanya kita yang boleh access..

dan

selepas kita mati..
apa yang jadi pada akaun fb kita?
mungkin ada yang akan ucapkan takziah
mungkin ada yang selalu menjenguk bagi mengubat rindu
tetapi..
sedarkah kita
gambar-gambar kita..
akan terus membuatkan kita terseksa di alam kubur?
gambar-gambar yang tidak ditutupi aurat dengan sempurna
macam mana nanti?
lelaki ajnabi terus-terusan tengok
dalam masa yang sama, tiada siapa yang boleh deletekan gambar kita..
walau sudah bertahun-tahun kita mati, gambar itu terus ada..
saham dosa terus meningkat..

macam mana?
pernah terfikir tak?
tudung singkat yang dipakai tu, akan selamatkan kita dalam kubur nanti?
legging dan jeans ketat, boleh selamatkan kita?
baju yang membalut aurat itu, bagaimana?

mungkin kini
kita masih merasa tak sabar nak berkongsi cerita dengan gambar-gambar yang cantik
tempat-tempat yang kita dah lawati di muka bumiNya

tapi di akhirnya nanti..
semua itu tidak akan membawa erti
semuanya hanya tinggal kenangan bagi yang masih hidup
di alam kubur, semua itu tidak sedikit pun boleh menyelamatkan kita

cuba kita renung-renungkan,
saham dosa yang terus meningkat walau setelah ketiadaan kita di muka bumi sehingga hari akhirat

tutupilah auratmu sebelum auratmu ditutupkan
peliharalah dirimu sebelum dirimu dikapankan~


jagalah maruah diri sebagai seorang muslimin dan muslimah
mati itu pasti
persiapkan diri untuk mati itu perlu

moga Allah redha dengan perkongsian ini
amin~



TOlong Kongsi2 la.. oK! -.^ selamat beramal~! 




4 comments:

Nur Aizureen Md Zahir said...

ya ALLAH,,rupa2nya kita sgt berdosa..
kne ubah attitude neyh

aHmaD haRieZ FuzeIN said...

insyaAllah sama2 berubah =)

Nedhamzah said...

cane na follow ko bro?

aHmaD haRieZ FuzeIN said...

cvaman nak follow ? tekan je la FOLLOW BUTTON! hahaah! kt tepi sebelah kiri tu haa.ada jee.. =_=